Waar informatie te halen?


Je denkt misschien, simpel, ik kijk wel op het internet. Maar dit is precies de reden waarom het heel vaak fout gaat. De informatie die je krijgt of vindt is zelden onafhankelijk. Op het moment dat je zoekt en je krijgt een aanbod voor een bezoek of offerte dan weet je al hoe laat het is. De werkgroep wil heel graag onafhankelijk zijn en blijven en doen dan ook geen voorstellen voor bepaalde bedrijven. Een advies is onafhankelijk en met dit advies kan je naar bedrijven gaan die dan een aanbieding kunnen doen. Of via het Duurzaam Bouwloket die een database heeft van bedrijven die wellicht iets kunnen betekenen.

Veel informatie is te vinden bij Milieu Centraal, het Duurzaam Bouwloket en Regionaal Energieloket.

Ook kan ik mijn website www.huisenergieneutraalmaken.nl aanbevelen met een volledige beschrijving van het energieneutraal maken van een (mijn eigen) woning.

Als je lid wordt van de Zonnecoöperatie of van de werkgroep Warm Medemblik (inschrijfgeld eenmalig €10) krijg je het boekje (40 pagina’s) “Een energieneutraal huis, hoe dan?” cadeau. Hier staat de basale informatie in om een huis te verduurzamen.

Wil je het naadje van de kous weten, dan kan ik mijn nieuwste boek “Een energieneutraal huis, het naadje van de kous – editie 2022” aanbevelen, beschikbaar per 28 juli. Het is vooral een technische uitleg en onderbouwing van keuzes op mbo-hbo niveau met ook zeer veel do’s and don’ts (tips).

Theo van Lieshout