Energiecoaches


Onze energiecoaches zijn vrijwilligers die een opleiding gevolgd hebben om deskundig en onafhankelijk advies te kunnen geven over mogelijke energiebesparingen en het verduurzamen van je woning.

Wat doen onze coaches om jou te helpen:

1- Persoonlijk vrijblijvend advies

Onze energiecoaches kunnen een persoonlijk vrijblijvend advies verzorgen aan de hand van een energieadviesgesprek bij je thuis. Tijdens dit gesprek kan er gesproken worden over: 

  • Gedragsadvies: tips en wetenswaardigheden over mogelijke energiebesparingen in en rond huis  
  • De status van de woning: wat is de status van de woning en waar liggen de mogelijkheden om energie te besparen. 
  • Alternatieve energiebronnen: Welke mogelijkheden zijn er om zelf energie op te wekken, wat te doen om het elektriciteit en aardgasverbruik te reduceren of wat te doen om van het aardgas af te komen. Het doel kan hierbij een stip op de horizon zijn.

De bevindingen en het advies worden door de energiecoach na het energieadviesgesprek per e-mail aan de bewoner doorgestuurd.

Er zijn bescheiden kosten aan verbonden: voor het gesprek en het uitwerken van het advies rekenen wij 25 euro.

Wil je een adviesgesprek over mogelijke energiebesparingen en het verduurzamen van je huis? Klik dan op de volgende link: Ik wil een energieadviesgesprek

2- Bijeenkomsten

Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten waarbij specifieke thema’s aangaande energie besparen, verduurzamen van je woning en de energietransitie aan bod komen. In de agenda van deze website kan je zien wanneer er weer een bijeenkomst gepland wordt.

3- Markten en inloopspreekuur  

Dit zijn gelegenheden waarbij je zonder afspraak met onze energiecoaches kunt spreken en jouw specifieke vraag aan hem of haar kunt voorleggen. In de agenda van deze website kan je zien wanneer deze gelegenheden gepland worden.