Details

Woensdag 22 november 2023 van 07:30 tot 21:00 uur
Afgelopen
Opmeer
Nederland

Stempas

U ontvangt uiterlijk woensdag 8 november 2023 uw stempas. Hiermee kunt u stemmen bij één van de stemlocaties in onze gemeenten.
Let op: u ontvangt de stempas op het adres waar u op de Dag van de Kandidaatstelling (maandag 9 oktober 2023) geregistreerd stond. Bent u na 9 oktober verhuisd? Dan kan het zijn dat de stempas op uw oude adres wordt bezorgd. 

Stembureaus

Op uw stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau. Gaat u op woensdag 22 november 2023 stemmen? Hieronder staan alle stembureaus voor u op een rijtje. Alle stembureaus zijn geopend van 07.30 uur – 21.00 uur.

Stemmen met een beperking

Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Bij alle stembureaus is een rolstoelvriendelijk stemhokje aanwezig. Heeft u een invalidenparkeerkaart? Bij ieder stembureau is een (tijdelijke) invalidenparkeerplaats aanwezig. Met uw invalidenparkeerkaart kunt u van deze parkeerplaats gebruik maken. Voor meer informatie over stemmen met een beperking, kun u op deze pagina terecht: stemmen met een beperking.

Stembureaus in gemeente Opmeer

Let op: dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in de stembureaus. Kijk dus goed op uw stempas wat het dichtstbijzijnde stembureau is.

  • Gemeentehuis, Klaproos 1, 1716 VS Opmeer 
  • ’t Kerkhuys, Spanbroekerweg 37, 1715 GH  Spanbroek
  • Sint Parochie Bonifatius, Spanbroekerweg 186, 1715 GV Spanbroek
  • Wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27, 1718 BR Hoogwoud
  • Café De Stompe Toren, Schoolstraat 40, 1719 AW Aartswoud
  • StichtingTheresiahuis, Vekenweg 2, 1663 BA De Weere
  • Hockeyclub Spire De Weijver 7, 1718 CG Hoogwoud
  • Brandweerkazerne Opmeer, ’t Bon 8, 1716 DM Opmeer

Kiezerspas aanvragen

Als u tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in een andere gemeente wil stemmen dan de gemeente waar u op de Dag van de Kandidaatstelling (maandag 9 oktober 2023) geregistreerd stond, kunt u een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen. Hoe u de kiezerspas kunt aanvragen, leest u HIER.

Stemmen bij volmacht

Bent u niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen? Dan kunt u een ander voor u laten stemmen. Dit heet stemmen bij volmacht. De persoon die wordt gemachtigd, kan de volmachtstem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen. Hoe dit moet, leest u HIER.  

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.opmeer.nl/verkiezingen. U kunt ook bellen met de gemeente via 0226-363333.

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid
Wat
Evenement / feest / markt

Reacties

Over de organisator

De Buurtverbinders
De Opmeer Leeft! BuurtverbindersDe Opmeer Leeft! Buurtverbinders is een groep vrijwilligers die het online buurtplatform Opmeer Leeft beh...... Lees meer