Expositie 'Liefde voor koeien' van Mary Koekenbier in Rundveemuseum verlengd tot 23 juni

De Buurtverbinders

Details

Zondag 2 juni 2024 van 11:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Schoolstraat 43, Aartswoud

Het sprankelende werk van de bekende kunstschilder Mary Koekenbier uit Bergen is langer te zien in het Rundveemuseum. Het hangt daar nu tot en met 23 juni. Bovendien komt zij op zondag 2 juni uitleg geven over haar werkwijze. Elke bezoeker kan zo op verzoek meer te weten komen over de fijne kneepjes van het vak.

Mary schildert al zo lang ze zich kan herinneren en vertelt daar graag over. Deze dochter van de ‘Bergense school’ heeft naam gemaakt binnen de kunstwereld. Ze exposeert vaak, haar werk was o.a. te zien in de Grote Laurenskerk in Alkmaar waar 5000 bezoekers het werk bekeken. Haar werk ervaart zij als een voortdurende ontdekkingsreis. Deze reis leidt veelal tot grote kleurrijke schilderijen met vorstelijke bloemen, afgewisseld door landschappen, stillevens en koeien.

De expositie in het museum heeft als titel ‘Liefde voor koeien’. Mary is op haar best in de stal tussen de koeien. De geur, de geluiden en de trouwhartige blik van de koeien inspireren haar enorm. Ook bijzondere koeien hebben sterk haar aandacht. Dan is zij in het Rundveemuseum aan het juiste adres. Ons unieke ‘levende’ museum toont 10 bijzondere rassen bij elkaar. Het sprankelende resultaat op doek en de levende voorbeelden zijn dus tot en met 23 juni gezamenlijk te bewonderen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kan worden gereserveerd via de website. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Reacties

Over de organisator

De Buurtverbinders
De Opmeer Leeft! Buurtverbinders zijn een groep vrijwilligers die het online buurtplatform Opmeer Leeft beheren en verbindingen leggen tu...... Lees meer